Dom je napravljen u saradnji sa timom stručnjaka kako bi dosegli najviši nivo kvaliteta i usluge.
Unutrašnjost staračkog doma je luksuzna, veoma praktično i planski osmišljena kako bi ugođa naših dragih korisnika bio potpun.

Kategorizacija soba je podijeljena u tri grupe i temelji se isključivo na podjeli prema specifičnim potrebama korisnika, tako je boravak omogućen u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Takođe, posjedujemo i prostor za dnevni boravak u kojem se korisnici mogu družiti, gledati TV i igrati razne društvene igre. Sve sobe su projektovane sa mokrim čvorom.

Hodnici i javni prostor su osigurani video nadzorom, a u sobama se nalazi SOS poziv koji je direktno povezan sa recepcijom. Korisnicima je na raspologanju prostor za radno okupacionu terapiju, sala, biblioteka sa bogatim fondom knjiga, te mnogi prostori za druženja. Dom posjeduje i vlastiti ljetnikovac gdje korisnici rado borave tokom ljetnjeg perioda. Dom ima kapacitet 90 korisnika u ukupno 45 soba.

Svaka soba posjeduje krevete, ormare, noćne ormariće, fotelje. Web kameru, televizor, stol i stolice, umjetničku sliku te sanitarni čvor s wc šoljom, umivaonikom i tušem. Cijeli dom ima grijanje i hlađenje preko VRF sistema te vlastitu kotlovnicu za eventualno dopunsko grijanje.

U prostorima Doma nalazi se kuhinja i restoran sa 100 sjedećih mjesta, caffe bar sa unutrašnjom i vanjskom baštom, frizersko – kozmetički salom, vešeraj i ostale potrebne prostorije. Bitno je napomenuti da dom ima lift koji je povezuje katove tako da korisnici bili pokretni ili nepokretni mogu koristiti sve sadržaje.


Da bismo Vam rekli više o cijeni i bili u mogucnosti da napravimo ponudu u skladu sa svakim korisnikom pojedinačno, javite nam se preko kontakt stranice.

U cijenu smještaja podrazumjevamo sve dole navedene stavke:

 1. Stručna njega i nadzor 24 sata na dan
 2. Kupanje, umivanje, pranje zuba ili proteza korisnika prema rasporedu
 3. Brijanje muških korisnika te rezanje noktiju
 4. Pranje kose i feniranje ženskih korisnika
 5. Promjene urinarnih katetera
 6. Presvlačenje pelene i pranje nepokretnih osoba
 7. Odvođenje korisnika na toalet
 8. Svakodnevna mobilizacija i podizanje u kolica nepokretnih osoba
 9. Pregledi doktora
 10. Svakodnevno održavanje higijene, pranje posteljine i rublja korisnika
 11. Tri glavna obroka prilagođena korisnicima
 12. Međuobroci, kava, čaj i različiti napitci
 13. Usluge nabavke lijekova, pelena i drugih potrepština
 14. Svakodnevni rad socijalne radnice sa korisnicima koji uključuje razgovore, šetnje, fizičke aktivnosti,
  kreativne sate, izlete, proslave rođendana i druge aktivnosti

Sledeće stavke nisu uključene u osnovnu cijenu smještaja:

 1. Lijekovi i pelene
 2. Frizerske usluge i usluge pedikera


Da bismo Vam rekli više o cijeni i bili u mogucnosti da napravimo ponudu u skladu sa svakim korisnikom pojedinačno, javite nam se preko kontakt stranice.